Annonse

Gluten- og laktosefri Sarah Bernhard

I 1911 besøkte den franske skuespillerinnen Sarah Bernhardt Danmark. Til ære for henne oppfant en dansk konditor en liten kake som skulle vise seg å bli en av tidenes mest berømte petits fours. Den er like populær i dag som den gangen. Dette er en deilig, liten mandelkake med sjokoladekrem og glasur, som da er oppkalt etter denne skuespillerinnen, nemlig Sarah Bernhard. Bunnen minner om en blanding av kransekake og suksessbunn, som skal være både litt seig og porøs på engang :)
Hun må ha vært en pen og søt dame, for det er absolutt disse kakene!
Det finnes ulike oppskrifter og tolkninger av disse små kakene i dag, så nå vil jeg dele min oppskrift på disse søte kakene som er både gluten-og laktosefri. Dette blir ca. 40 små kaker ;)



Ingredienser:

Mandelbunn:
- 200 g mandler
- 200 g melis
- 3 eggehviter

Sjokoladekrem:
- 100 g romtemperert laktosefritt smør
- 1 1/2 dl melis
- 1 eggeplomme
- 4 ss kakao
- 1/2 ts pulverkaffe
- 2 ts vaniljesukker

Glasur:
- 300 g laktosefri sjokolade, mørk eller en blanding med mørk og lys
- litt delfiafett, da blir dem blanke og fine.



Fremgangsmåte:

* Lag bunnene ved å kjøre mandler og melis til fint mel i en food processor, før du blander inn eggehviter. Det skal bli en klissete masse.
* Fordel små, runde kuler på et bakepapir ved å bruke to teskjeer. Trykk dem litt flate med baksiden av skjeen. Min første masse ble litt for løs, slik at den fløyt for mye ut under steking, så dem ble ikke så små og kompakte som dem burde. Så se til at massen er ganske fast når du setter den på brettet.
* Stek deretter kakene på 200 grader i 10 minutter, avkjøl på brettet.
* Sjokoladekremen lager du enkelt ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med visp, og lar den gå på middels hastighet til du har fått en glatt og fin krem.
* Ha kremen i en sprøytepose og fordel kremen på de avkjølte mandelbunnene. Du kan også bruke en kniv til å smøre på litt krem hvis du heller ønsker det.
* Sett kakene i kjøleskap til dem blir avkjølt.



* Smelt sjokoladen og litt delfiafett i vannbad, det aller peneste resultatet får du om du bruker temperert sjokolade. Uansett hva du bruker, dyppes kakene i sjokoladen og pyntes med det du ønsker. Jeg brukte skoldede mandler som jeg hadde delt i to. Men hva med noe litt mer avansert som kandiserte blomster? Det hadde vært lekkert.
* Kakene er klare til servering når sjokoladen har stivnet.



Disse kakene er veldig mektig, så da er det kanskje greit å vite at dem holder seg fint en uke i kjøleskapet i en tett boks, eller i to måneder i en tett boks i fryseren :)

Nyt søndagen slik du liker det best og lad opp til en ny uke, med nye muligheter :) Kanskje du ønsker å prøve deg på disse små kakene? I så fall er jeg interessert i å vite hvordan du pyntet dem :) Jeg vet hvertfall at jeg skal jobbe med utseende neste gang ;)




 

Kommentarer

  1. De var så gode. Tusen takk for at du lagde de til oss ❤

    SvarSlett
  2. Fint å kunne gi bort noe som blir likt :)

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg