Annonse

Helt ville karbonader!

Ja her er elgen på plass igjen! Den kan jo brukes til så mye :) Denne gangen skal du få oppskrift på hjemmelaget viltkarbonader med løkkompott, ny rørt tyttebær, grønnsaker fra egen hage, potetpuré og en nydelig saus. Dette er den perfekte søndagsmiddag!





Ingredienser:

Karbonader:
- 500 g kjøttdeig av elg eller annet vilt
- Evt. 150 g kvernet svinespekk eller fet ribbe hvis du ønsker ekstra saftige karbonader
- 1/2 løk
- 1 ts potetmel
- 1 ts knust einebær
- 2 ts timian
- 1 ts salt og litt pepper
- litt malt allehånde
- 2 ss vann

Saus:
- 1 liter viltkraft / buljong + vann
- 1 dl rødvin
- 10 hele grønne pepperkorn
- 6 einerbær
- 1 dl portvin
- 1 sjalottløk i skiver
- 2 dl fløte

Fremgangsmåte:

* Bland godt sammen alle ingrediensene til karbonadene i en bolle. Sett blandingen kjølig en times tid før du skal bruke den.
* Mens du venter kan du lage sausen.
* Begynn med å ha portvin, einerbær, pepper og rødvin i en kjele sammen med løken. Reduser frem til det er igjen 1 desiliter, før du tilsetter kraften og lar det koke til det halve. Ha så i fløten og kok inn til den begynner å tykne. Sil sausen og smak til med salt, pepper og litt frisk sitron.
* Når karbonadedeigen har stått kjølig en times tid, former du til små kaker, boller eller karbonader og stek dem i smør i en stekepanne til dem er gylne. Du kan eventuelt ettersteke dem i ovnen.
* Hvis du ønsker å lage en kjappere saus kan du koke ut panna med en skvett sherry, portvin eller hvitvin etter at du har stekt karbonadene. Tilsett så fløte, en skje finhakket sjalottløk og timian og smaker til med salt og pepper.
* Server karbonadene med det du ønsker. Her ble det potetpuré, ny rørte tyttebær, kokt nepe og dampet spisskål fra hagen til bestemor, og en hjemmelaget løkkompott! Nydelig!


Nå er det bare å ta fatt på den nye uken med alt den har å by på :) Her venter sylting og hermetisering :)



Har du ris, ros eller tips og ideer så del dette gjerne med meg, i kommentarfeltet eller på mail :)

Ha en strålende mandag.

Kommentarer

Populære innlegg