Annonse

Restemat = pizzaboller!

Hei og hopp, god torsdag :) Nå nærmer det seg kanskje lunsj tid for deg? Da passer det bra å friste deg litt med denne gjen-oppskriften ;)
Restemat trenger absolutt ikke å være kjedelig! Og ofte kan det være raskere å lage middag / lunsj nummer to. Av rester kan du lage noe helt annet enn det du hadde dagen før og som smaker fantastisk. Bra for deg og bra for miljøet sier dem på reklamen og det stemmer på en prikk, for da slipper du å kaste mat og du sparer penger, det får jo ikke blitt bedre :)
Her kommer det en liten gjen-oppskrift fra meg, og denne kan lages av mange ulike rester.





Pizzaboller/muffins med det du har av rester. Disse kan du ha som en middag med for eksempel en salat, eller så er dem også fine som lunsj :) Like gode varme som kalde, det gjør at dem passer perfekt i matpakka. Dette blir 12 stykker.

Ingredienser:
- 1 dl lunken melk
- 25 g fersk gjær
- 250 g hvetemel eller glutenfritt mel (da kan du gjerne blande fin-mix og jyttemel eller bruke litt glutenfritt havremel for en litt sunnere variant)
- 4 ss smør
- 1 egg
- litt salt
- krydder etter ønske, for eksempel oregano og basilikum
- 1 liten løk
- 1 ss god olivenolje
- 50 til 100 g rester (her bruker du det du har, kylling, kjøttdeig, skinke osv.
- litt grønnsaker etter ønske (paprika, tomat, mais, sopp, osv. Bruker du tomat så husk å ta ut innmaten elles blir deigen veldig bløt)
- 50 g ost



Fremgangsmåte:
* Begynn med å løse opp gjøren i en bakebolle med melken og 1 ss lunkent vann.
* Sikt deretter i melet og tilsett smør, egg, litt salt og krydder etter ønsker. For smak av pizza kan du bruke oregano, basilikum og litt hvitløk for eksempel.
* Kna deigen godt sammen slik at den blir blank og smidig, bruk gjerne en kjøkkenmaskin.
* Dekk til bollen med plast og la den heve et lunt sted i ca. 35 minutter.
* Sett stekeovnen på 180 grader slik at den blir varm.
* Skrell og finhakk løken og stek den i litt olje i stekepanna, til den blir blank og myk.
* Skjær kjøttet og grønnsakene i små biter, her bruker du som sagt det du ønsker, jeg hadde rester fra en kyllingmiddag og hadde i en paprika som måtte brukes opp. I tillegg hadde jeg igjen litt hjemmelaget pizzasaus som jeg blandet inn i deigen. Deigen virket litt løs, men de ble veldig saftige når dem var ferdig! Også fikk dem så fin farge.
* Kna så kjøtt, grønnsaker og halvparten av osten inn i deigen.
* Del deretter deigen i 12 emner og trill dem til boller.
* Plasser bollene i et muffinsbrett som er smurt eller med papirformer oppi. Dette er sikkert ikke nødvendig men bruk det slik at det eventuelt ikke blir noe søl fra bollene :)
* Strø over resten av osten og stek dem midt i ovnen på 180 grader i ca. 25 minutter, til de har fått en gyllen farge og det lukter nydelig.
* La dem hvile i brettet i ca. 5 minutter før dem hvelves over på rist.



* Spis !



Fristet det? Håper du fikk lyst til å lage slike selv, og ikke minst at du ble inspirert til å bruke restene i stedet for å kaste dem. Det er så dumt å gjøre når man kan lage noe så godt av rester!

Ellers så går det i ulik produksjon på kjøkkenet her hjemme, med chips av frukt, syltetøy og mye mer. Så følg med :) Ha en fin dag videre.

Kommentarer

Populære innlegg