Soppsuppe, kremet og god
God søndag ettermiddag kjære leser :)
Siden menyen jeg lagde var vellykket har jeg lyst til å dele den med deg, og da skal jeg starte med å gi deg oppskriften på forretten jeg serverte, men denne er veldig mektig så hvis du lager litt mer kan den fint brukes som en hovedrett og da servere litt fersk hjemmelaget brød ved siden av.
Dette er en kremet, glutenfri soppsuppe som er veldig enkel å lage, men med masse deilig smak. Jeg brukte en blanding av aromasopp og kantareller, men du kan bruke hvilken som helst annen sopp, og bland gjerne ulike soppslag.
Denne oppskriften er beregnet som en forrett til fire voksne personer.
Ingredienser:
- 350 g valgfri sopp, jeg brukte 200 g kantareller og 150 g aromasopp
- 2 store eller 3 små sjalottløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 kvast timian
- 6 dl kraft, jeg brukte viltkraft men du kan også bruke kyllingkraft
- Soppekstrakt
- 1 dl fløte
- 1 dl crème fraiche
- 30 g smør
- 1 ss maisenna
- salt og pepper
- gressløk
Fremgangsmåte:
* Start med å rense soppen og skjær den i grove biter.
* Surr 3/4 av soppen i smøret sammen med sjalottløk og hvitløk i et par minutter.
* Hell over kraften og soppekstrakten, og la suppen småkoke i 20 minutter.
* Rør ut maisenna i fløten og tilsett dette i suppen sammen med crème fraiche, la den koke i ytterligere 5 minutter.
* Smak til suppen med salt og pepper.
* Hvis du ønsker en glatt suppe kan du kjøre den jevn med en stavmikser.
* Stek den resterende soppen gyllen i smør.
* Server så suppen med stekt sopp og hakket gressløk, og eventuelt ferskt brød hvis det skal være en hovedrett :)
Denne forretten passet fint som starten på en høstmeny eller bare som middag en kald høstkveld, uansett håper jeg at du fikk lyst til å prøve denne, og at du ser frem til å få oppskriften på hovedretten i morgen. Jeg kan hvertfall si at den består av flere elementer, og at den ikke er like kjapp å lage som denne suppen ;)
Ha en fin søndag videre!
Kommentarer
Legg inn en kommentar