Annonse

Brødoppskrift, min variant med mye godt

Det er ikke mye som er bedre enn et ferskt hjemmelaget brød til frokost eller til kveldsmåltidet og det finnes uendelig mange varianter av brød.
Jeg har prøvd ut litt forskjellig og har nå kommet frem til en oppskrift som har mye god smak og som gir et brød som holder seg fint i flere dager. Så min brødoppskrift skal jeg dele med deg i dag og håper at du ønsker å prøve den :) Oppskriften er en enkel, men brødet blir utrolig godt.

Denne oppskriften gir 2 brød

Ingredienser:

- 3 dl lunket vann
- 1/2 pakke gjær
- 1 1/2 - 2 dl helmelk
- 2 ss lys sirup
- 50 g hakkede hasselnøtter
- 150 g sammalt rug
- 150 g byggmel
- 100 g havregryn
- 30 g sesamfrø
- 300 g siktet hvetemel
- 3 ts surdeigs-pulver

Fremgangsmåte:

* Start med å løse opp gjæren i lunkent vann. 
* Finhakk hasselnøttene.
* Bland sammen de tørre ingrediensene i en bolle og de våte ingrediensene i en annen bolle.
* Tilsett disse vekselvis i gjær- og vann-blandingen, og elt godt frem til du får en smidig deig.
* Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted til dobbel størrelse. 
* Deretter deler du deigen i to og fordeler dem i to brødformer som er smurt eller dekket med bakepapir, og lar dem etterheve i ca. 1 time. 
* Ringle over litt god olivenolje før du steker brødene i nedre delen av ovnen på 200 grader i 25-30 minutter. 
* La dem hvile litt i formen før dem skal avkjøles på rist. 

Disse brødene holder seg godt i flere dager, men de er også fine å fryse. 


Lag disse i kveld så har du ferskt brød til frokost i morgen, men ta gjerne en skive når det fremdeles er varmt sammen med litt smør og brunost :) 

Gi gjerne en tilbakemelding eller kommentar. 

Ha en fin torsdag! 




Kommentarer

Populære innlegg