Annonse

Brennende kjærlighet, nam nam!

Julen er tid for kjærlighet og varme, så da passer det jo supert med en middag som har fått navnet brennende kjærlighet! Det blir nok julemat i løpet av desember måned så da er det godt å ha litt annet å kunne variere med innimellom, spesielt nå i travle dager er denne middagen perfekt siden den er kjapp og enkel å lage. Brennende kjærlighet er en tradisjons-rett som består av en god potetmos kokt i kraft og tilsatt revet ost, og som toppes med stekt sopp og bacon! Et godt måltid som passer like godt til barn som til voksne :)

Ingredienser:

- 10 store poteter
- 1 l grønnsakskraft eller buljong
- 1/4 purre
- 3 dl melk
- 2 ss smør
- 1/2 ts salt
- litt hvit pepper
- 100 g ost, parmesan smaker godt men her kan du bruke hva du vil 
- 200 g bacon, jeg blander vanlig bacon og kalkun 
- 300 g frisk sopp, for eksempel sjampinjong
- 4 ss friske urter, hakket, gressløk eller persille fungerer bra
- 1 ts nykvernet sort pepper

Fremgangsmåte:

* Start med å skrelle potetene og del dem i biter, jo mindre biter jo fortere er den ferdig. 
* Kok potetene møre i kraften eller buljongen sammen med finsnittet purre.
* Hell av kokevannet og mos potetene.
* Rør så inn smør, spe på med varm melk og smak den til med salt og pepper. 
* Rør det godt sammen og gi den et oppkok, bland inn revet ost før servering. 
* Skjær baconet i biter eller strimler og del soppen i skiver.
* Stek bacon og sopp i litt smør i en stekepanne. 
* Legg potetmos på tallerken og topp med stekt bacon og sopp, og dryss over friske urter og litt nykvernet pepper. Det smaker ekstra godt hvis du ringler over litt av stekefettet fra baconet :)  
Super enkelt, og super godt! 
Håper du fikk lyst til å prøve deg på dette :)
Ha en fin kveld videre

Kommentarer

Populære innlegg