Annonse

Belgiske vafler

Hei og god mandag ettermiddag :)
Selv om det er mandag så har jeg lyst til å tipse deg om noe sprøtt og luftig som du kan servere til kaffen, eller bare lage fordi du har lyst på noe ekstra godt, nemlig belgiske vafler! Disse stekes i et spesielt jern slik at de får den riktige fasongen, men har du ikke et slikt jern er det ikke noe i veien for å steke dem i et vanlig vaffeljern. Topp vaflene med alt fra bare et dryss melis, hakket sjokolade og nøtter eller hva med pisket krem og friske bær? Her er alt lov og de smaker like godt uansett hva du vil ha på dem, men først må du lage selve vaffelen, og hvordan du gjør det skal jeg vise deg i dag :) Denne oppskriften vil gi deg ca. 12 deilige vafler.

Ingredienser:
- 4 egg, skill plommer og hvite
- Litt salt
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 150 g smør, smeltet
- 3 1/2 dl melk
- 3 1/2 dl vann
- 1/2 pakke fersk gjær (25 g) 
- 500 g hvetemel
- Olje eller smør til pensling

Fremgangsmåte:
* Start med å piske sammen eggeplommene, salt, sukker og vaniljesukker.
* Så tilsetter du smeltet smør og melk.
* Deretter tilsetter du hvetemelet og visper frem til du har en klumpfri røre. 
* Løs opp gjæren i lunkent vann før du tilsetter dette i røren. 
* Så stivpisker du eggehvitene og vender dem forsiktig inn i røren med en slikkepott. 
* La røren hvile i en time. 
* Pensle jernet med litt smør eller olje, og stek vaflene til dem er gylne. 
Da er det bare å hugge inn på ;) 
Hvis du ønsker å holde dem varme mens du steker resten av røren eller frem til servering kan du sette dem inn i stekeovnen på 125 grader.   
Håper dette fristet litt på en helt vanlig mandag :) 
Ønsker deg en fin kveld! 

Kommentarer

Populære innlegg