Annonse

Panert fiskefilet med kremet pasta og kantareller!

God torsdag kveld :) 


Nå skal jeg gi deg oppskrift som tar fiskemiddagen til nye høyder! 
Vi vet alle at fisk er bra for oss, helt flere ganger i uken, men det er kanskje ikke alltid like lett å være kreativ og finne på noe nytt hver gang. Jeg tror det er mange som faller tilbake på å lage det dem bruker å gjøre, og da kan det bli kjedelig og vanskelig å spise fisk så ofte som man bør, spesielt hvis det er en eller flere i husholdningen som kanskje ikke er så veldig begeistret for fisk i utgangspunktet.
Men da kommer redningen din her! Denne fiskeretten er absolutt ikke kjedelig og smaker så godt at jeg tror de fleste vil like dette.
Kremet, hjemmelaget pasta med panert fiskefilet og smørstekte kantareller som er i sesong, og i tillegg litt bacon er absolutt ikke feil! Og paneringen og pastaen er glutenfri :)
Oppskriften er beregnet på 4 personer


Ingredienser:
Fisk:
- 4 stk hvit fiskefilet, for eksempel en flyndre filet
- 1 stk eggeplomme
- 100 g glutenfri havregryn, lett knust slik at det nesten er mel. (Du kan også bruke glutenfritt griljermel hvis du ønsker) Havregryn vil gi en litt nøttaktig smak.
- Salt og pepper
- Solsikkeolje til steking

Pasta:
- 400 g glutenfri pasta, helst hjemmelaget som du finner oppskrift på HER
- 2 dl kremfløte
- 1 ss crème fraîche
- 1 ts hvitløk, finhakket
- 4 ss bacon
- 1 ss parmesan, revet
- 1 ss persille, frisk og hakket

Kantareller:
- 300 g kantareller
- 2 ss usaltet smør
- 1 ss sjalottløk, finhakket
- 1 ts hvitløk, finhakket
- 1 ts estragon, frisk og grovhakket
-  Salt og pepper

Fremgangsmåte: 

Fisk:
* Start med å rense filetene for eventuelle bein og fjern skinnet.
* Pisk så sammen eggeplommen og pensle fiskefiletene på den ene siden, før du legger den penslede siden ned i paneringen (havregryn eller griljermel).
* Dryss over salt og pepper, og stek fiskefiletene gylne i oljen. Ikke stek fisken for lenge, da vil den bli tørr. Så bruker du en tynn fiskefilet så er det maks 2 minutter på hver side.

Pasta:
* Følg oppskriften på pasta som linken ovenfor fører til, lag tagliatelle og kok den perfekt. Eller kok pasta etter anvisning på pakken om du kjøper ferdig.

* Bland deretter sammen kremfløte, crème fraîche og finhakket hvitløk, og kok dette inn litt.
* Skjær bacon i små terninger og stek det i en panne.
* Så vender du ferdig kokt pasta, stekt bacon og revet parmesan inn i sausen.
* Dryss over finhakket persille.

Kantareller:
* Surr kantarellene i smør sammen med finhakket sjalottløk og hvitløk, og grovhakket estragon.
* Tilslutt smaker du til med salt og pepper.

Da gjenstår det bare å servere den panerte fiskefileten sammen med kremet pasta og kantareller, dryss gjerne over litt ekstra parmesan og persille:)

Kanskje dette blir din nye fiske favoritt?   
Husk at du alltid er velkommen til å gi tilbakemeldinger, kommentarer og spørsmål,  både ris og ros, din mening er verdifull :) 



Håper du setter pris på at det er mest innlegg med oppskrifter for tiden, og ikke minst at de frister til å prøves ;) Det er ikke så veldig mye spennende som skjer på hagefronten på denne tiden av året, men fortvil ikke, jeg har fremdeles et par ting som handler om hagen, som jeg skal dele med deg den nærmeste tiden :)

Kommentarer

Populære innlegg