Annonse

Taco spaghetti

Taco er noe mange av oss spiser, ja kanskje fast hver fredag. Har du begynt å bli litt lei de samme lefsene med det samme fyllet? Da skal jeg gi deg et tips til en liten forandring, men som fremdeles har smaken av taco. Lag en god kjøttgryte med ulike grønnsaker og server det sammen med spaghetti! Her kan du også variere med ulike typer tilbehør og ikke minst ingredienser i selve kjøttgryta. Er du veldig glad i taco og kanskje hadde det i går, men sitter igjen med litt rester, da er dette er fin måte å bruke det på i dag.



Til fire personer
Ingredienser:
- 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 løk, hakket
- Eventuelt en hakket chili
- 2 stilker stangselleri i terninger
- 1 gulrot i terninger
- 1 paprika i terninger
- 1 boks  hermetisk mais, eller avkornet fersk mais
- 250 g tomater delt i biter, eller så kan du bruke en boks knuste tomater. 
- 2 ss tomatpure
- 2-3 ss tacokrydder, lag dette selv, min variant finner du nederst på siden

- 400 g spaghetti, lag gjerne, følg min grunnoppskrift på pasta HER og lag spaghetti , eller bruk ferdig fra butikken. 
- Tomatsalsa


Fremgangsmåte:
* Rens og del grønnsaker slik som nevnt ovenfor.
* Varm opp litt smør i en stekepanne eller gryte og brun kjøttet.
* Når det begynner å få en fin, brun farge tilsetter du hakket løk og hvitløk og lar dette surre med i et par minutter. Hvis du ikke har en stor stekepanne kan det lønne seg å ha det over i en gryte før du fortsetter.
* Ha i tomatpure og krydder og la det frese med i et minutt før du tilsetter resten av grønnsakene, bortsett fra maisen.
* La det stå å putre på middels varme slik at tomatene har blitt helt bløte og grønnsakene er møre. 
* Tomatene vil gi fra seg mye væske under koking, men se til at det ikke koker tørt, da tilsetter du eventuelt litt vann.
* Mot slutten av koketiden tilsetter du maisen, enten hermetisert mais, eller avkornet fersk mais.
* Smak eventuelt til med mer krydder.  

* Kok pasta etter oppskriften eller etter anvisning på pakken. 
* Velg om du vil blande spaghettien og kjøttsausen sammen eller servere det hver for seg. 
* Server den sammen med tomatsalsa, gjerne litt rømme og frisk koriander. 

~ Som variasjon kan du servere denne retten med litt revet ost, hjemmelaget guacamole eller tortillachips. 

~ Har du rester fra den vanlige fredags tacoen kan du fint bruke dette, eller variere med andre grønnsaker og bønner. 

Taco krydder:
- 6 ss chilipulver
- 4 ss malt paprika
- 3 ss salt
- 3 ss malt spisskum
- 3 ss hvitløkpulver
- 3 ss løkpulver
- 1-2 ts kajennepepper
- Eventuelt 2 ss tørket oregano

* Bland sammen alle krydderne og oppbevar i et lufttett glass. 

Kommentarer

Populære innlegg